Målingerne om efterfølgende arbejdsmarkedsstatus tager udgangspunkt i personer, der i en given periode har afsluttet et forløb på en ydelse og viser, hvilken arbejdsmarkedsstatus disse personer har efterfølgende.
Opdateringerne gælder for ydelserne dagpenge, kontanthjælp, uddannelseshjælp, selvforsørgelses- og hjemrejseydelse samt overgangsydelse, sygedagpenge, jobafklaringsforløb, forrevalidering, revalidering, ressourceforløb, ledighedsydelse og fleksjob.
Følgende er blevet ændret i målingerne aktuelt og tilbage tid i forbindelse med denne opdatering:
- Folkepension og barselsdagpenge indgår som nye ydelser i efterfølgende status på arbejdsmarkedet.
- Seniorpension og tidlig pension er medtaget som nye ydelser og indgår i en kategori sammen med førtidspension.
- Særlig uddannelsesydelse, arbejdsmarkedsydelse og kontantydelse er slået sammen til en ny kategori ”Ydelser efter opbrugt dagpengeret”.
- Der er ændret i det hierarki, der afgør, hvilken arbejdsmarkedsstatus der er udfald i, hvis der er et sammenfald af flere ydelser på nedslagstidspunkterne 1, 3, 6 eller 12 måneder efter afsluttet ydelsesforløb. Rækkefølgen i hierarkiet følger nu venstremenuen på Jobindsats, således at de ydelser, der ligger højest i venstremenuen, har højest prioritet, hvis der er modtaget flere ydelser på samme tid. Hvis der er sammenfald mellem ydelse og lønmodtagerindkomst vægter ydelse højere end lønmodtagerbeskæftigelse. Så opgørelsen af lønmodtagerbeskæftigelse er således en opgørelse af løn uden samtidig modtagelse af offentlige ydelser.
Generelt betyder ændringerne, at der kommer lidt færre personer i kategorien Selvforsørgelse og færre personer i kategorien Andet, da personer på barselsdagpenge, folkepension, seniorpension eller tidlig pension nu er udskilt i nye kategorier, som tidligere indgik i kategorien Andet.
For fleksjob og sygedagpenge vil der være færre udfald i kategorien lønmodtagerbeskæftigelse efter et afsluttet forløb. Det skyldes, at tilføjelsen af de fire nye ydelser (barselsdagpenge, seniorpension, tidlig pension og folkepension) flytter personer, der tidligere stod som lønmodtagere, over til disse ydelser, da ydelser vægter højere i hierarkiet end lønmodtagerbeskæftigelse, hvis ydelse og løn begge modtages på nedslagstidspunkterne, jf. punkt 4 ovenfor.