15.12.2023
Om antal nye arbejdsfordelinger i perioden
Målingen viser antal personer, der er inden for den valgte periode har påbegyndt en arbejdsfordeling. Derudover viser målingen antallet af arbejdsfordelingssager, som er påbegyndt i den valgte periode.
En arbejdsfordeling er en ordning i en virksomhed, hvor arbejdstiden for de ansatte i en midlertidig periode er nedsat for at undgå afskedigelser i virksomheden. I perioden med nedsat arbejdstid modtager de ansatte supplerende dagpenge.
For at medarbejderne får ret til dagpenge for de dage, hvor de som følge af fordelingen ikke arbejder, er det en betingelse, at ordningen er anmeldt til jobcentret. Her skal virksomheden udfylde en såkaldt AB292-blanket med relevante data og aflevere den til jobcentret, hvis der er tale om en ny arbejdsfordelingssag.
Hvis en virksomhed ønsker, at der i forbindelse med en arbejdsfordeling bliver udbetalt supplerende dagpenge til de omfattede personer i virksomheden i mere end 13 uger, skal tidsperioden ud over de første 13 uger godkendes af det regionale arbejdsmarkedsråd. Der er i dette tilfælde tale om en forlængelse af en eksisterende arbejdsfordeling i yderligere 13 uger med supplerende dagpenge.
Hvad viser målingen?
Målingsvariabel 1: Antal personer, tilgang
Målingen viser antal personer, som inden for den valgte periode har påbegyndt en arbejdsfordeling. Det er både muligt at opgøre antallet af personer med en påbegyndt sag med supplerende dagpenge i op til 13 uger samt antallet af personer med en påbegyndt sag med supplerende dagpenge i mere end 13 uger.
Målingsvariabel 2: Antal sager, tilgang
Målingen viser antallet af arbejdsfordelingssager, som er påbegyndt i den valgte periode. Det er både muligt at opgøre antal påbegyndte sager, hvor de berørte personer modtager supplerende dagpenge i op til 13 uger samt antallet af påbegyndte sager, hvor de berørte personer modtager supplerende dagpenge i mere end 13 uger.
Hvordan er målingen beregnet?
Målingsvariabel 1: Antal personer, tilgang
Målingen opgør, hvor mange personer der har påbegyndt en arbejdsfordeling i den valgte periode. På den såkaldte AB292-blanket angiver arbejdsgiveren en start- og en slutdato for arbejdsfordelingen samt et konkret antal personer, som er omfattet af fordelingen. Personer med påbegyndt arbejdsfordeling opgøres i den måned, hvor arbejdsfordelingen starter i henhold til den startdato, som er angivet på blanketten.
Målingsvariabel 2: Antal sager, tilgang
Målingen opgør, hvor mange arbejdsfordelingssager, der er påbegyndt i den valgte periode. Påbegyndte arbejdsfordelingssager opgøres i den måned, hvor arbejdsfordelingen starter i henhold til den startdato, som er angivet på blanketten. En virksomhed bliver defineret ud fra dens unikke SE-nummer i kombination med det kommune-nummer, som bliver angivet af den indberettende myndighed (arbejdsmarkedskontoret). Virksomheder meddeler ofte arbejdsfordelinger på flere forskellige AB292-blanketter med identisk SE-nummer samt identisk eller overlappende start- og slutdato. Hvis dette er tilfældet, betragtes disse forskellige AB292-blanketter som én og samme arbejdsfordelingssag. Virksomheder med identiske SE-nummer indgår på denne måde kun én gang i det samlede antal sager, uanset hvor mange AB292-blanketter, der er indsendt. Undtagelsen fra denne regel er dog, hvis der er mere end 13 uger mellem slutdatoen for en arbejdsgivers senest meddelte arbejdsfordeling og startdatoen for samme arbejdsgivers nyeste melding om arbejdsfordeling. Her vil det blive opgjort som to separate arbejdsfordelingssager. Virksomheden vil i dette tilfælde kunne indgå to gange med separate sager i det samlede antal tilgange af arbejdsfordelingssager.
Nye arbejdsfordelinger og forlængelser af eksisterende ordninger bliver behandlet ens i målingen.
En person kan både indgå i sager godkendt af jobcentret og det regionale arbejdsmarkedsråd (RAR) inden for samme periode. For at undgå at nogle personer bliver talt dobbelt, kan antallet af personer og sager med supplerende dagpenge op til 13 uger og over 13 uger ikke lægges sammen.
Hvad kan målingen fordeles på?
Målingen skal fordeles på geografisk område, periode samt arbejdsfordelingstype (supplerende dagpenge op til 13 uger eller supplerende dagpenge ud over 13 uger).
Derudover kan data fordeles på:
- Branchegrupper: Arbejdsfordelingssagerne kan fordeles på 10 branchegrupper baseret på virksomhedernes hovedaktivitetsområde. Der findes dog en række arbejdsfordelingssager, der ikke entydigt kan placeres efter dette princip. Disse indgår i kategorien ”uoplyst”.
Hvor kommer data fra?
Manuelle indberetninger fra arbejdsmarkedskontorerne.
Hvor ofte kommer der nye tal?
Målingen bliver opdateret hver måned.
Flere spørgsmål?
Find kontaktinformationer på kontaktsiden.