14.12.2021
Om antal personer og fuldtidspersoner
Hvad viser målingen?
Måling 1: Antal personer
Målingen viser, hvor mange personer der har været i fleksjob inden for den valgte periode.
Måling 2: Antal fuldtidspersoner
Målingen viser antal personer omregnet til fuldtidspersoner i fleksjob inden for den valgte periode.
Måling 3: Fuldtidspersoner i pct. af arbejdsstyrken
Målingen viser antal fuldtidspersoner i fleksjob opgjort som andel af de 16-66-årige i arbejdsstyrken.
Måling 4: Fuldtidspersoner i pct. af befolkningen
Målingen viser antal fuldtidspersoner i fleksjob opgjort som andel af de 16-66-årige i befolkningen.
Hvordan er målingen beregnet?
Måling 1: Antal personer
Målingen er opgjort som antal personer, der har været i fleksjob indenfor den valgte periode. Personer, der har været fleksjob flere gange inden for den valgte periode, tæller kun med én gang i opgørelsen. Hvis man f.eks. har valgt perioden ét år, og en person har været i to eller flere fleksjob inden for året, vil personen således kun tælle som én person i opgørelsen.
Måling 2: Antal fuldtidspersoner
Målingen er beregnet som summen af antal uger, hver person har været i fleksjob inden for den valgte periode divideret med det antal uger, som hele perioden dækker. Hvis man fx. har valgt perioden ét år – og dermed 52 uger – og en person har været i fleksjob i 26 uger, vil personen tælle med som en halv person i opgørelsen af antal fuldtidspersoner.
Måling 3: Fuldtidspersoner i pct. af arbejdsstyrken
Målingen er beregnet som antal fuldtidspersoner (jf. måling 3) divideret med antal personer mellem 16 og 66 år i arbejdsstyrken, dvs. personer som enten er i beskæftigelse eller er ledige.
Måling 4: Fuldtidspersoner i pct. af befolkningen
Målingen er beregnet som antal fuldtidspersoner (jf. måling 3) divideret med antal personer mellem 16 og 66 år i befolkningen.
Hvad kan målingen fordeles på?
Målingen skal fordeles på geografisk område og periode. Derudover kan målingen fordeles på køn, alder, herkomst samt fleksjobtype. Køn, alder og herkomst er for alle personer opgjort den sidste dag, den enkelte havde fleksjob inden for den valgte periode, mens opdelingen på fleksjobtype (gammel eller ny ordning) er opgjort på påbegyndelsestidspunktet. Et forløb der er påbegyndt før 31. december 2012, er således påbegyndt under gammel ordning, mens forløb påbegyndt 1. januar 2013 eller herefter er påbegyndt under ny ordning, dvs. efter de regler der blev vedtaget i forbindelse med reformen af førtidspension og fleksjob.
Hvis en person er flyttet mellem 2 kommuner inden for den valgte periode, tæller personen med i opgørelsen for begge kommuner, men kun som én person for hele landet.
Det samme gør sig gældende, hvis en person skifter aldersgruppe mellem 2 fleksjob. Personen vil i opgørelsen tælle med i begge aldersgrupper, men kun som en person for hele landet.
Hvor kommer data fra?
Data kommer fra AMFORAstatistikken, de kommunale sagsbehandlingssystemer samt de kommunale økonomisystemer. Tal for arbejdsstyrke og befolkning kommer fra Danmarks Statistik.
Frem til december 2006 er fleksjobtallene baseret på kommunernes fleksjobindberetninger til Danmarks statistiks AMFORAstatistik (arbejdsmarkedspolitiske foranstaltninger). Fra januar 2007 er fleksjob baseret på kommunernes indberetninger af fleksjob til Arbejdsmarkedsstyrelsen.
En række af de fleksjobforløb der blev indberettet af kommunerne til Danmarks Statistik, og som var i gang ultimo 2006, er ikke blevet indberettet af kommunerne til Arbejdsmarkedsstyrelsen. For disse forløb sættes slutdatoen af Arbejdsmarkedsstyrelsen til 31. december 2006. Samtidig er der til Arbejdsmarkedsstyrelsen blevet indberettet en række forløb med start før januar 2007, som ikke har været indberettet til Danmarks Statistik. For disse forløb sættes startdatoen til 1. januar 2007. Antallet af afsluttede fleksjob i december 2006 samt antallet af påbegyndte fleksjob i januar 2007 er som følge heraf ekstraordinært højt i følgende målinger:
- Antal forløb fordelt på varighed
- Antal påbegyndte og afsluttede forløb samt antal forløb primo og ultimo perioden
- Antal personer påbegyndt forløb fordelt på antal påbegyndte forløb
- Antal og varighed af afsluttede forløb.
Med reformen af førtidspension og fleksjob fik personer der påbegyndte i fleksjob 1. januar 2013 eller herefter, udbetalt flekslønydelse som et supplement til den løn virksomheden udbetalte. Til gengæld skal virksomheden kun udbetale løn for det antal timer den enkelte er ansat i virksomheden. Er den enkelte ansat i fleksjob i 80 timer om måneden, skal virksomheden betale løn for 80 timer.
I slutningen af juni 2013 ændrede de kommunale leverandører indberetningsform for alle fleksjob der var i gang pr. 1. januar 2013 eller påbegyndt herefter. Ved overlap mellem de enkelte kilder, benyttes den første startdato der registreret. Ligger startdatoen før 1. januar 2007 og findes fleksjobforløbet ikke i Danmarks Statistiks AMFORAstatistik sættes startdatoen til 1. januar 2007.
Hvor ofte kommer der nye tal?
Målingen opdateres hver måned. Ved valg af måling fremkommer en uddybning af den valgte målingsgruppe, der bl.a. oplyser hvornår målingen sidst blev opdateret, og hvornår den næste opdatering forventes. Du kan i øvrigt få et fuldt overblik over opdateringskadencen for alle målinger under topmenupunktet Opdateringskalender.
Flere spørgsmål?
Kontakt: Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, Vermundsgade 38, 2100 København Ø, telefon 72 21 74 00, Viden og Analyse/ e-mail jobindsats@star.dk