14-12-2021
Om antal personer og fuldtidspersoner
Denne tværgående måling opgør antal personer og fuldtidspersoner for alle ydelser, der findes i Jobindsats.dk. Dvs. a-dagpenge, kontantydelse, arbejdsmarkedsydelse, særlig uddannelsesydelse, kontanthjælp, uddannelseshjælp, revalidering og forrevalidering, integrationsydelse, sygedagpenge, jobafklaringsforløb, ressourceforløb, ledighedsydelse, fleksjob, førtidspension og efterløn.
Ved at vise ydelsesområderne i samme måling er det muligt at skabe sig et overblik over samtlige personer, der i den valgte periode modtager en ydelse, som indgår i Jobindsats.dk. De tilsvarende data for de valgte ydelser vil kunne genfindes under den enkelte ydelse.
For a-dagpengemodtagere samt kontanthjælpsmodtagere og uddannelseshjælpsmodtagere er ledighed opgjort som bruttoledighed, dvs. at såvel perioder med som uden aktivering indgår i opgørelserne. A-dagpengemodtagere samt kontanthjælps- og uddannelseshjælpsmodtagere, der er i løntilskud i den valgte periode og ikke på noget andet tidspunkt modtager disse ydelser i den valgte periode, er således lagt til antal ydelsesmodtagere, der modtager disse ydelser i perioden.
Måling 1: Antal personer
Målingen viser, hvor mange personer, der har modtaget de enkelte ydelser, der indgår i målingen, inden for den valgte periode. I totalen indgår en person kun 1 gang selvom personen har modtaget flere ydelser.
Måling 2: Antal fuldtidspersoner
Målingen viser antal personer, omregnet til fuldtidspersoner, inden for hver enkelte ydelse ved hjælp af den gennemsnitlige varighed inden for den valgte periode.
Måling 3: Fuldtidspersoner i pct. af arbejdsstyrken
Målingen viser antal fuldtidspersoner inden for hver enkelt ydelse opgjort som andel af de 16-66-årige i arbejdsstyrken.
Måling 4: Fuldtidspersoner i pct. af befolkningen
Målingen viser antal fuldtidspersoner inden for hver af de enkelte ydelser opgjort som andel af de 16-66-årige i befolkningen.
Hvordan er målingen beregnet?
Måling 1: Antal personer
Målingen er, inden for hver enkelt ydelse, opgjort som antal unikke personer, der har modtaget den pågældende ydelse i den valgte periode. Personer, der har modtaget den samme ydelse flere gange inden for den valgte periode, tæller kun med én gang i opgørelsen inden for denne ydelse. Personer der har modtaget forskellige ydelser inden for den valgte periode tæller med én gang under hver af disse ydelser. Hvis man f.eks. har valgt perioden ét år, og en person har modtaget den samme ydelse to eller flere gange inden for dette år, vil personen kun tælle med som én person inden for denne ydelse. Hvis personen har modtaget to eller flere forskellige ydelser inden for året, vil personen tælle med én person inden for hver af de ydelser, som personen har modtaget.
Da samme person kan modtage flere ydelser inden for den valgte periode, kan man ikke lægge ”Antal personer” sammen for de enkelte ydelser, da man derved vil overvurdere antallet af (unikke) personer, der i den valgte periode har modtaget en eller flere af de ydelser, der indgår i målingen. Jo længere periode der betragtes desto større en overvurdering.
Måling 2: Antal fuldtidspersoner
Målingen er beregnet som antal uger, hver enkeltperson har modtaget en given ydelse inden for den valgte periode divideret med det antal uger, som hele perioden dækker. Hvis man har valgt perioden ét år – og dermed 52 uger – og en person har modtaget en given ydelse i 26 uger inden for dette år, vil personen tælle med som en halv fuldtidsperson i opgørelsen inden for den givne ydelse. Der kan dog forekomme afvigelser pga. afrunding.
Antallet af fuldtidspersoner inden for de enkelte ydelser kan summeres (som det sker i målingen). Hvis en person fx inden for et år har modtaget a-dagpenge i 26 uger og sygedagpenge i de resterende 26 uger, vil personen tælle som en halv fuldtidsperson under hhv. a-dagpenge og sygedagpenge. Det skal dog bemærkes, at data ikke er overlapsbehandlet, såfremt en person skulle have modtaget to eller flere ydelser i samme periode.
Måling 3: Fuldtidspersoner i pct. af arbejdsstyrken
Målingen er beregnet som antal fuldtidspersoner (jf. måling 2) divideret med antal personer mellem 16 og 66 år i arbejdsstyrken, dvs. personer som enten er i beskæftigelse eller er ledige.
Måling 4: Fuldtidspersoner i pct. af befolkningen
Målingen er beregnet som antal fuldtidspersoner (jf. måling 2) divideret med antal personer mellem 16 og 66 år i befolkningen.
Bemærk, at i alt altid er inklusiv alle ydelser, dvs. at selvom der eksempelvis kun trækkes ud på kontanthjælp og revalidering, vil i alt stadig være for alle ydelser.
For en nærmere beskrivelse af, hvorledes de enkelte målinger er opgjort inden for de enkelte ydelser henvises til information om målingen for den pågældende ydelse.
Hvad kan målingen fordeles på?
Målingen skal fordeles på geografisk område, periode og ydelsesgrupper. Derudover kan målingen fordeles på køn, alder og herkomst. Køn, alder og herkomst er for alle personer opgjort den sidste dag, den enkelte modtog ydelse inden for den valgte periode.
Ydelsesgrupper omfatter modtagere af a-dagpenge, kontantydelse, arbejdsmarkedsydelse, særlig uddannelsesydelse, kontanthjælp, uddannelseshjælp, revalidering og forrevalidering, integrationsydelse, sygedagpenge, jobafklaringsforløb, ressourceforløb, ledighedsydelse, fleksjob, førtidspension og efterløn.
Hvis en person flytter mellem 2 kommuner inden for den valgte periode, tæller personen med i ”Antal personer” for begge kommuner og med som ”Fuldtidspersoner” i begge kommuner i forhold til den periode, som personen har modtaget ydelse i hver af de to kommuner. Det samme gør sig gældende, hvis en person har to forskellige forløb inden for den valgte periode og skifter aldersgruppe mellem de to perioder. Personen vil i opgørelsen tælle med i begge aldersgrupper, men kun som én person under ”I alt” for alle aldersgrupper.
Hvor kommer data fra?
For nærmere specifikation af hvilke datakilder de enkelte ydelsesområder er baseret på henvises til information om målingen for de pågældende ydelser.
Hvor ofte kommer der nye tal?
Data i de tværgående målinger opdateres umiddelbart efter, at en eller flere af de ydelser, der indgår i målingen opdateres, således at data i den tværgående måling svarer til data under den enkelte måling. Ved valg af måling fremkommer en uddybning af den valgte målingsgruppe, der bl.a. oplyser hvornår målingen sidst blev opdateret, og hvornår den næste opdatering forventes. Du kan i øvrigt få et fuldt overblik over opdateringskadencen for alle målinger under topmenupunktet Opdateringskalender
Flere spørgsmål?
Find kontaktinformationer på kontakt-siden.