20.12.2022
FAQ
Her kan du finde svar på spørgsmål vi ofte modtager.
På Jobindsats er al data gjort anonymt for at sikre og beskytte oplysninger om den enkelte person. For at data ikke kan knyttes til dem, de handler om, viser vi ikke tal for få personer. Når du henter data på Jobindsats, vil du derfor kunne opleve, at der står "." i stedet for et tal.
Summen i alle rækker og kolonner vil dog altid vise det rigtige antal personer.
På Jobindsats.dk er data levende. Det betyder, at data for en given måned kan ændre sig i nogle måneder frem i tiden på grund af efterslæb med registreringer, tilbagebetalinger, efterbevillinger eller andet i de lokale fagsystemer, hvorfra data bliver indberettet til STAR.
Eksempel: I en kommune er udgifterne til kontanthjælp 550.000 kroner i december 2021. Da Jobindsats.dk bliver opdateret med tal for januar 2022, bliver tallet for december 2021 ændret til 540.000 kroner. Udgifterne til forsørgelse er dermed 10.000 kroner lavere, end da tallet for december 2021 første gang blev offentliggjort. Forskellen kan fx skyldes, at der er sket en ompostering hos kommunen.
Et forløb er generelt defineret som et antal sammenhængende dage med samme ydelse. Efter én kalendermåned uden ydelsen bliver forløbet betragtet som afsluttet. Ligeledes betragtes et forløb som et nyt forløb hvis personen ikke har modtaget ydelsen måneden før.
Eksempel: Hvis en person modtager A-dagpenge fra den 1. december til den 20. april, bliver det registreret som ét forløb. Hvis personen i stedet modtager A-dagpenge fra den 1. december til den 29. januar og igen fra den 3. marts til den 20. april, bliver det registreret som to forløb. Men hvis personen modtager A-dagpenge fra den 1. december til den 29. januar og igen fra den 15. februar til den 30. marts, bliver det registreret som ét forløb.
Det gælder dog ikke for sygedagpenge, hvor et forløb bliver afsluttet på den sidste dag, hvor der bliver udbetalt sygedagpenge på sagen. For overlevelseskurverne på tværs af ydelsesmålingerne bliver et forløb afbrudt efter én dag uden ydelse. I enkelte målinger kan der være særskilte afbrydelseskriterier, som gør sig gældende. Det vil fremgå af målingens informationsside.
Et ydelsesforløb bliver også afsluttet, hvis en person flytter til en anden kommune – også selvom personen straks overgår til den samme ydelse i den nye kommune. Her vil der altså starte et nyt ydelsesforløb i den nye kommune.
Personer, der modtager flere ydelser inden for den valgte periode, indgår i flere ydelsesgrupper i perioden. Personen tæller dog kun med én gang for alle ydelser under ét (i totalen).
Eksempel: En person har modtaget både uddannelseshjælp og kontanthjælp i 2022. På Jobindsats.dk indgår personen både i opgørelserne for uddannelseshjælp og for kontanthjælp i 2022. Hvis man fx summerer data for antal personer på kontanthjælp og uddannelseshjælp i en given periode, vil man derfor overvurdere det antal unikke personer, der har modtaget ydelser i perioden.
Hvis det fremgår af de kommunale registre, at en person har modtaget to ydelser i samme periode, indgår begge ydelsesforløb på Jobindsats.dk.
Når en person flytter fra en kommune til en anden inden for den valgte periode, tæller personen både med i fraflytter- og tilflytterkommunen. Personen tæller dog kun med én gang for hele landet.
Eksempel: En person har været på kontanthjælp i hele 2022. I første halvår bor personen i Favrskov Kommune, hvorefter personen flytter til Jammerbugt Kommune og bor der resten af året. På Jobinsats.dk vil personen indgå i opgørelserne for både Favrskov Kommune og Jammerbugt Kommune i 2022. Men når antal personer i alt gøres op for hele landet, tæller hver person kun med én gang.
Det samme gør sig gældende, når der fordeles på fx ydelser, alder, visitationskategori og a-kasse. Det vil sige, hvis der fordeles på forhold, som den enkelte kan skifte imellem. Jo kortere en periode, man vælger, desto mindre vil afvigelsen være. Der må nemlig forventes at være flere skift mellem fx visitationskategorier, jo længere en periode, man ser på.